Almedalen 2013 2/7 2013

Här hittar du programmet för vårt seminarium Vad är kulturen till för? - samverkan mellan kultur och näringsliv för regional samhällsutveckling, under Almedalsveckan tisdagen den 2 juli kl 13-15.

Höstmöte i Växjö 29-30/10 2013

Varmt välkomna till höstmötet i Växjö med det spännande temat "Ett kulturarv utan människor eller kulturarv som kraftkälla"
Här hittar du program och anmälningsblankett.

Vårmötet i Stockholm 15-17/5 2013

Vårmötet hölls  15 - 17 maj på Nordiska Museet i samarbete med Riksförbundet Sveriges museer. På bilden ser du kulturminister Lena Adelson Liljeroth dela ut utmärkelsen Årets Museum till Jamtli - länsmuseet i Jämtlands län. Stort grattis till en av våra medlemmar. Temat för vårmötet - Museet en Motor handlade om sambandet mellan kultur och besöksnäring. Bifogad rapport ger en intressant bakgrund.
Vid årsmötet antog vi ett uttalande. Se förstasidan och hemsidan för Riksförbundet Sveriges Museer där det finns en mera fyllig rapportering om vad som hände under detta jättelika arrangemang.

Bilden är från Jönköpings läns museum som genomgått en genomgripande ombyggnad och öppnade åter den 8 mars 2013. Läs mer om vårt höstmöte io Jönköping i oktober 2012.
Du kan läsa mer om mötet på Digisams blogg